Україна увійшла до незвичного рейтингу

За 10 років кількість осіб, старших за 60 років, в Україні зросте більш ніж на 3 відсотки.

Передає Ukr.Media

Україна входить у топ-30 найбільш старих за віком осіб, що в ній проживають, країн світу за процентною кількістю людей у ??віці 60 років і старших. Такі дані Мінсоцполітики повідомляє в понеділок, 29 січня.

Зазначається, що у 2015 році їхня чисельність становила 21,8%, а, за національним демографічним прогнозом, до 2025 року частка осіб, старших за 60 років, становитиме 25%.

“Зрештою, старіння населення є світовим процесом. Кількість осіб похилого віку в структурі населення зростає високими темпами в розвинених країнах і більшості країн, що розвиваються. Україна є й буде в наступні роки однією з найстаріших країн світу”, – сказала керівник Управління у справах людей похилого людей і надання соцпослуг Оксана Сулима.

Разом, за даними Держстату, на 1 грудня минулого року населення України становило 42,4 млн осіб, не враховуючи жителів окупованого Росією Криму. Однак дехто з експертів стверджує, що постійне населення України становить зараз 35 млн (без урахування Криму і частини Донбасу і з урахуванням витоку трудових мігрантів).

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: