Луценко хоче змінити закон про «народні дружини»

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що закон щодо «народних дружин» треба скорегувати. За його словами, вони не можуть патрулювати міста самостійно.

Про це Луценко заявив під час брифінгу 2 лютого.

Будь-які воєнізовані чи парамілітарні формування, на думку генпрокурора, є незаконними. Їх легалізація можлива, якщо вони будуть громадськими формуваннями. Тож неточність у законі можна вирішити, дозволивши громадським формуванням патрулювати вулиці або брати участь у охоронних заходах виключно в нарядах патрульної поліції.

«Так було завжди. Це було самозрозумілим. Зараз не всі це розуміють. Думаю, було б правильно це виправити і запрошувати тих, хто відслужив в армії, певний час відпрацював у правоохоронних органах, до народних дружин», — сказав Луценко.

Решті бажаючих «застосувати силу на користь українській державі» Юрій Луценко нагадав про вакансії у Збройних силах України, Національній гвардії та інших формуваннях.

28 січня пов’язана з «Азовом» партія «Національний корпус» залучила 650 людей до «Національних дружин». Лідер Нацкорпусу Андрій Білецький зазначив, що до лав «Нацдружин» стають «небайдужі та активні молоді люди, котрі «діють із впевненістю в тому, що наша нація є непереможна». Повідомлялося, що «Національні дружини» не планують патрулювати вулиці разом з поліцією.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що в Україні можуть існувати різні громадянські організації, але жодні з них не мають права на мілітаризацію.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: