Кучма розраховує, що наступний обмін заручників на Донбасі відбудеться до березня

Наступне звільнення незаконно утримуваних на Донбасі українських громадян в форматі обміну повинно відбутися до березня 2018 року, проте ключовим фактором залишається позиція Росії.

Про це заявляє другий президент України, представник країни в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я думаю, що сьогодні ніхто не скаже, коли це (звільнення утримуваних осіб — ред.) буде. Переговори ведуться не дуже активно. Ви знаєте, що залежить це від багатьох факторів, і найголовніший фактор — це позиція російської сторони», — сказав представник.

За його словами, обмін матиме місце, якщо Росія скаже «так».

«Я все-таки думаю, що обмін до березня місяця обов’язково буде. Ну, в крайньому випадку мені так хотілося б, і всім нам хотілося б», — сказав Кучма.

Таке вповільнення Кучма пов’язує з поточною ситуацією.

«Ви бачите, яка зараз ситуація. В тому числі і в Росії в зв’язку з цими списками («кремлівський список» — ред.), і так далі. Це теж впливає на цей процес (обміну — ред.). Ну і напередодні виборів (президента РФ — ред.), хоча мені здається, що напередодні виборів такий гуманітарний акт був би корисним і для президента Російської Федерації», — вважає Кучма.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: